Kalendarium

Ett annat Europa är möjligt!

ABF Västerbergslagen inbjuder till en förberedande cirkel om europafrågor för de som är intresserade. VI KOMMER ATT HA EN UPPTAKT DEN 7:E MAJ PÅ ABF I LUDVIKA, STORGATAN 15.
ANMÄLAN SENAST DEN 5 MAJ!

Cirkelledare blir Katarina Sjöström, Fastighetsanställdas förbund.
Cirkeln kan köras på dagtid eftersom vi kan få skattefria stipendier från LO:s stipendiefond.
Vi kan öven köra cirkeln på distans för de som inte bor i Ludvika.
Målet är sedan att så många som möjligt kan åka väl förberedda till forumet i september. ABF kommer att hjälpa till att samordna resor och logi.

Ni som är intresserade, anmäl er snarast på telefon: 0240-180 60 eller mail: abf.vasterbergslagen@abf.se

Ni som vill veta mer om forumet kan besöka deras hemsida www.esf2008.org

Ett annat Europa är möjligt!

Europeiska sociala forumet kommer till Malmö!

Den 17-21 september 2008 arrangeras Europeiska Sociala Forumet (ESF) i Malmö. Över tjugotusen personer beräknas delta i formumet som är en mötesplats för sociala rörelser i Europa. Under fem dagar kommer seminarier och workshops att blandas med kultur, musik, aktivism och demonstrationer. Men det är så mycket mer än ett par dagars möte – nu har vi i Norden och Övriga Europa chansen att föra fram alternativ och framtidsvisioner. Det är du och din organisation som bestämmer innehållet på forumet, programmet skapas underinfrån av alla som vill delta i processen. Många frågor ska avhandlas: allt från fackliga rättigheter, jämställdhet, välfärdsfrågor, utveckling av demokratin, motstånd mot rasism och krig, till global solidaritet och en förändrad klimatstrategi. För ESF handlar om att förändra samhället – inte bara att diskutera. Det europeiska sociala forumet är en unik arena för erfarenhetsutbyte, diskussioner, nätverksbygge och planering av gemensamma initiativ och kampanjer.

Hjärtligt välkomna!

Anna Morealius
ABF Västerbergslagen

Share Button

Kommentarer är avstängda.